ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΘΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

Χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν βλέπουν να αίρονται οι κατασχέσεις τους σε λογαριασμούς που είχαν επιβληθεί σε προηγούμενο χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Ειδικότερα: 

Οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων συνεχίζουν να ισχύουν και οι Εφορίες δεσμεύουν όποιο ποσό βρίσκουν διαθέσιμο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις. 

Οι κατασχέσεις, στις περιπτώσεις αυτές, αίρονται μόνο μετά την καταβολή του 50% της οφειλής που ρυθμίστηκε και την ταυτόχρονη εξόφληση όλων των φόρων που κατέστησαν ληξιπρόθεσμοι από 1 Οκτωβρίου 2014.

Το ποσό της κατάσχεσης μπορεί βέβαια να περιοριστεί μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Φορολογικής Διοίκησης. Για το σκοπό όμως αυτό είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης από τους πολίτες, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη τη θέση τους ενώ αυξάνεται και η γραφειοκρατία. Το μείζον ζήτημα είναι φυσικά η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία εκταμίευσης των δεσμευμένων ποσών. 

Πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231371047

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.