ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

Εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων η εγκύκλιος για την υπαγωγή σε ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο  μέχρι και σε 100 δόσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο υπάγονται στη ρύθμιση υποχρεωτικά όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 1 Οκτωβρίου 2014, οι οποίες δεν έχουν τακτοποιηθεί ή υπαχθεί σε ρύθμιση, και προαιρετικά (κατ’ επιλογή του πολίτη) όσες έχουν ήδη ρυθμιστεί δικαστικά ή διοικητικά και τηρούνται οι σχετικές ρυθμίσεις.

Συνεπώς από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ (πλην του Σεπτεμβρίου) και η 3η δόση του φόρου εισοδήματος.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, η οποία θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες, όπως ανακοινώθηκε από 24 Νοεμβρίου 2014. Τελευταία μέρα υποβολής αίτησης ορίστηκε η 31η Μαρτίου 2015. 

Η σχετική εγκύκλιος περιλαμβάνει διατάξεις σχετικές με την απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων αυτής και ειδικότερα εάν ο οφειλέτης i) δεν είναι φορολογικά ενήμερος από την ημερομηνία υπαγωγής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης ή ii) δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της ρύθμισης ή iii) έχει δηλώσει ανακριβή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@pliatsikaslaw.gr

 

113 thoughts on “ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *