ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXISNET

Οι πολίτες πλέον μπορούν, κάνοντας χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο site της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε., να αναζητήσουν τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία που προέκυψαν κατά την κτηματογράφηση μιας περιοχής. Η σημασία της καινοτομίας είναι μεγάλη, καθώς πλέον οι πολίτες μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της Κτηματογράφησης και να διαπιστώσουν λάθη και παραλείψεις που πρέπει να διορθωθούν. 

Ειδικότερα, για τις περιοχές των παλαιών προγραμμάτων Κτηματογράφησης είναι απαραίτητη για την είσοδο η καταχώριση των κωδικών του taxisnet (των κωδικών δηλαδή που ο πολίτης χρησιμοποιεί για την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης). Πρόκειται για περιοχές, όπου η συλλογή των δηλώσεων ξεκίνησε το 1996 και η κτηματογράφηση ολοκληρώθηκε σταδιακά την περίοδο 2003 – 2010. Επισημαίνεται ότι για τις περιοχές αυτές η προθεσμία διόρθωσης είναι δωδεκαετής και ξεκινά την ημέρα λειτουργίας του Κτηματολογίου σε κάθε περιοχή.  Με τον τρόπο αυτό μπορεί ο πολίτης να αναζητήσει μόνο τα ακίνητα για τα οποία έχει υποβάλει δήλωση, ενώ δεν μπορεί να δει όλη την κτηματολογική πληροφορία της περιοχής. 

Για τη θέαση των εγγραφών στα νέα προγράμματα κτηματογράφησης αρκεί η δημιουργία κωδικού στο site της ΕΚΧΑ ΑΕ και η εισαγωγή των κωδικών που αναγράφονται στο αποδεικτικό υποβολής δήλωσης.  Πρόκειται για περιοχές που η Κτηματογράφηση ξεκίνησε από το 2008 και μετά. Οι περιοχές αυτές, σύμφωνα με την ΕΚΧΑ είναι:

Νομός ΟΤΑ*
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΕΒΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
ΗΛΕΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΥΚΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΩΗΝ ΙΩΝΙΑΣ (ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΑ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΚΕΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
ΚΙΛΚΙΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ανάγκη ελέγχου και διόρθωσης των εγγραφών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για απορίες και πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής αναζήτησης μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@pliatsikaslaw.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.