ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, κα. Βαλαβάνη, οι προθέσεις της Κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με ανακοινώσεις νέες ρυθμίσεις θα αφορούν τόσο το ποσό και τον αριθμό των καταβαλλόμενων δόσεων όσο και τις οφειλές που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση. Ειδικότερα:

 Καταργείται το ανώτατο όριο του 1 εκ. Ευρώ για την υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ όσοι οφείλουν πάνω από 15.000 ευρώ θα μπορούν να καταβάλλουν σε 100 δόσεις, αντί των 72 που ίσχυε σήμερα. 

Η ελάχιστη δόση προσδιορίζεται στα 20 ευρώ, αντί 50 που ίσχυει σήμερα, ενώ στη ρύθμιση θα υπάγονται όλες οι βεβαιωμένες οφειλές μέχρι 31/12/2014. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ρύθμισης. 

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε μείωση του επιτοκίου με την οποία επιβαρύνεται η κάθε δόση, ενώ θα αναστέλλονται για ένα έτος τα καταδιωκτικά μέτρα κατά των οφειλετών που αποδεδειγμένα του τελευταίους 12 μήνες έχουν αποδεδειγμένα μηδενικό εισόδημα. 

Για την ταχύτερη επίλυση των διαφορών, σε περίπτωση που οι πολίτες αμφισβητούν το ποσό της οφειλής, θα συσταθούν διοικητικές επιτροπές. Σε αυτές θα έχουν δικαίωμα προσφυγής οι πολίτες, των οποίων οι οφειλές ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ. 

Τέλος ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί πιθανόν για έναν με τρεις μήνες. Αυτή η παράταση όμως της προθεσμίας που λήγει τον Μάρτιο του 2015, πρέπει να νομοθετηθεί, αφού προς το παρόν όλα τα παραπάνω είναι απλές ανακοινώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.