ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 ξεκινά η ανάρτηση των στοιχείων κτηματογράφησης στο Δήμο Αθηναίων. Στο στάδιο αυτό καλούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ηλεκτρονικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι:                                                                                                             

1. Επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους

2. Έλεγχος των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων και

3. Υποβολή αιτήσεων διόρθωσης ή ενστάσεων, εάν διαπιστωθεί ότι οι προσωρινές κτηματολογικές εγγραφές είναι ανακριβείς

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης ή ενστάσεων για τους κατοίκους εσωτερικού είναι δύο μηνών και λήγει τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, ενώ για τους κατοίκους αλλοδαπής είναι τεσσάρων μηνών και λήγει την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου 2020.

Για πρώτη φορά η ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων θα γίνει πλήρως ηλεκτρονικά. Τούτο σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα εμφανίζονται αυτοπροσώπως στα γραφεία κτηματογράφησης, αλλά η διαδικασία ελέγχου θα γίνει ηλεκτρονικά, ενώ η υποβολή αιτήσεων διόρθωσης ή ενστάσεων θα γίνεται και ηλεκτρονικά. 

Μέσω της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής οι ιδιοκτήτες μπορούν:

•  Να δουν το απόσπασμα του προσωρινού κτηματολογικού πίνακα και του προσωρινού κτηματολογικού διαγράμματος με τις πληροφορίες που αφορούν στις ιδιοκτησίες τους.

•  Να ελέγξουν την ορθότητά τους.

• Εφόσον ΔΕΝ συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων εντός δύο μηνών από την έναρξη της ανάρτησης (και τεσσάρων για κατοίκους εξωτερικού) .

Μάλιστα, προς ενημέρωση των ιδιοκτητών, έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή e-mail από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η παράλειψη ελέγχου και διορθώσεων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταχώριση του ακινήτου στις πρώτες εγγραφές με την ένδειξη “άγνωστος ιδιοκτήτης”. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τις συνέπειες της μη έγκαιρης διόρθωσης των ανακριβών πρώτων εγγραφών “άγνωστου ιδιοκτήτη”.

Εάν επιθυμείτε να μας αναθέσετε τον έλεγχο των στοιχείων κτηματογράφησης για τα ακίνητά σας που ανήκουν στο Δήμο Αθηναίων ή και την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης, μπορείτε να καλείτε στο 2310220377 ή να στείλετε email στο info@pliatsikaslaw.gr

47 thoughts on “ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.