ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2015- ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Με έγγραφό της η ΕΚΧΑ ΑΕ επισημαίνει ότι την 13-9-2015 οριστικοποιούνται οι πρώτες κτηματολογικές εγγραφές που αφορούν στην κτηματογραφημένη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Άστρους (πρώην Δήμος Άστρους) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας που υπάγεται στην τοπική αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Άστρους.

Επίσης την 28-10-2015 οριστικοποιούνται οι πρώτες κτηματολογικές εγγραφές που αφορούν στην κτηματογραφημένη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Παράλιου Άστρους (πρώην Κοινότητα Παράλιου Άστρους) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας που υπάγεται στην τοπική αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Άστρους.

Τέλος την 20-9-2015 οριστικοποιούνται οι πρώτες κτηματολογικές εγγραφές που αφορούν στην κτηματογραφημένη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρτίνου (πρώην Κοινότητα Μαρτίνου) του Δήμου Οπουντίων του Νομού Φθιώτιδος που υπάγεται στην τοπική αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Αταλάντης.

Ειδικότερα αναφέρεται:

1. Η παρέλευση της προθεσμίας έχει σαν συνέπεια την οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών και την αδυναμία διόρθωσης τυχόν σφαλμάτων που έχουν ενυπάρχουν σε αυτές. 

2. Η οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών έχει σαν συνέπεια την παραγωγή αμάχητου τεκμηρίου ακρίβειας, που οδηγεί σε απόσβεση τωνεμπράγματων δικαιωμάτων του πραγματικού κυρίου του ακίνήτου.

3. Τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο ότι η οριστικοποίηση δεν αποτελεί πρωτότυπο τρόπο κτήσης της κυριότητας.

4. Μετά την οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών την ημερομηνία που ορίζεται για κάθε περιοχή, ο πραγματικός δικαιούχος που δεν εμφανίζεται στις πρώτες εγγραφές, έχει αξίωση μόνο σε χρήμα. Μπορεί πάντως υπό προϋποθέσεις να ζητήσει και την απόδοση του ακινήτου. 

5. Άλλα δικαιώματα, πλην της κυριότητας, όπως δουλίες, υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις κτλ, αν δεν εμφανίζονται στο κτηματολογικό φύλλο του ακινήτου που αφορούν θα θεωρούνται ανύπαρκτα, δεν θα μπορούν δηλαδή να ασκηθούν. Ο κατασχών δηλαδή ή ο ενυπόθηκος δανειστής χάνουν όσα προνόμια τους αναγνωρίζει ο νόμος. 

6. Επισημαίνεται ότι δικαιώματα που δεν εμφναίζονται στο κτηματολογικό φύλλο ενός ακινήτου θεωρούνται ανύπαρκτα.

7. Με την ίδια εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι τα ακίνητα που εμφανίζονται με την ένδειξη “αγνώστου ιδιοκτήτη” θα περιέλθουν από την ημερομηνία που ορίζεται για κάθε περιοχή στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα κι αν οι πραγμαιτικοί δικαιούχοι έχουν τίτλους κτήσης επ’ αυτών. 

8. Στις περιπτώσεις αυτές παρέχεται στους πραγματικούς δικαιούχους η ίδια προστασία με αυτή που είναι εξοπλισμένοι όταν στο φύλλο εμφανίζεται ως δικαιούχος ιδιώτης. 

Οι σημαντικές συνέπειες της παρόδου της προθεσμίας επιβάλλουν την προσφυγή των πολιτών στους δικηγόρους τους, οι οποίοι ως μόνοι αρμόδιοι για την επίλυση των ζητημάτων μπορούν να τους καθοδηγήσουν έγκαιρα και πλήρως προκειμένου να προστατεύσουν την ακίνητη περιουσία τους. Είναι επίσης ικανοί να διαβάσουν με ακρίβεια το περιεχόμενο του φύλλου, από άποψη εμπράγματων δικαιωμάτων και να τους κατατοπίσουν.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται η δυνατότητα πρόσβασης στα φύλλα ηλεκτρονικά. Το κείμενο των ανακοινώσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο info@pliatsikaslaw.gr ή στο www.pliatsikaslaw.gr

6 thoughts on “ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2015- ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

 1. Indihome Jakarta Timur saat ini datang dengan service pasang jaringan Indihome
  lewat cara online, anda tak butuh ada ke kantor indihome buat kerjakan register penempatan indihome.
  Ini adalah wujud service digital paling depan dari Indihome Jakarta Timur buat
  membantu warga Jakarta Timur yang pengin nikmati jaringan internet
  cepat indihome. Dengan memanfaatkan Technologi Fiber Optik, kami menjajakan beberapa pelayanan paket internet seperti Singgel Play, Dual Play juga
  Triple Play. Terkecuali itu kami pun menjajakan sejumlah Add On Favorit
  buat anda rasakan sama keluarga.

 2. Indihome Jakarta Timur saat ini ada dengan service pasang jaringan Indihome lewat cara online,
  anda tidak butuh tiba ke kantor indihome buat melaksanakan pendaftaran penempatan indihome.
  Ini adalah wujud service digital paling depan dari Indihome Jakarta Timur untuk mempermudah orang Jakarta Timur yang mau nikmati jaringan internet cepat indihome.
  Dengan memakai Technologi Fiber Optik, kami tawarkan beberapa service paket internet seperti
  Singgel Play, Dual Play serta Triple Play. Terkecuali itu
  kami menjajakan beberapa Add On Teratas buat anda cicipi sama
  keluarga.

 3. Indihome Jakarta Timur saat ini datang dengan service pasang jaringan Indihome lewat cara online, anda tidak butuh ada ke kantor indihome untuk mengerjakan pendaftaran penempatan indihome.
  Ini sebagai wujud pelayanan digital paling depan dari Indihome Jakarta Timur untuk mempermudah penduduk Jakarta Timur
  yang pengin nikmati jaringan internet cepat indihome.
  Dengan gunakan Technologi Fiber Optik, kami menjajakan sejumlah
  service paket internet seperti Singgel Play, Dual Play juga
  Triple Play. Disamping itu kami tawarkan sejumlah Add
  On Teratas buat anda rasakan dengan keluarga.

 4. Indihome Jakarta Timur saat ini datang dengan service pasang jaringan Indihome lewat cara
  online, anda tak perlu ada ke kantor indihome buat lakukan register penempatan indihome.
  Ini sebagai wujud service digital paling depan dari Indihome Jakarta Timur buat membantu
  orang Jakarta Timur yang mau nikmati jaringan internet cepat
  indihome. Dengan gunakan Tehnologi Fiber Optik, kami menjajakan beberapa pelayanan paket internet seperti Singgel Play,
  Dual Play serta Triple Play. Tidak hanya itu kami tawarkan beberapa Add
  On Teratas buat anda cicipi sama keluarga.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.