ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ 11 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Ξεκινά, σύμφωνα με  ανακοίνωση της Ε.Κ.Χ.Α Α.Ε., τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε 11 Δήμους της Αττικής. Ειδικότερα, πρόκειται για τους Δήμους Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ηλιούπολης.

 

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ανήκουν σε αυτές τις περιοχές, καθώς και κάθε τρίτος που δικαιολογεί έννομο συμφέρον, οφείλει να ελέγξει τα στοιχεία και, σε περίπτωση που προκύψει σφάλμα σε αυτά, δικαιούται να υποβάλει μέχρι την 16η Οκτωβρίου 2015 (2 μήνες) αίτηση διόρθωσης ή ένσταση (ανάλογα με την ένσταση της πλημμέλειας) στο Γραφείο Κτηματογράφησης. Η αντίστοιχη ημερομηνία για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο είναι τετράμηνη και λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2015. 

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών – δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων θα παραλάβουν ταχυδρομικά φακέλους με αποσπάσματα της ανάρτησης για τα ακίνητα που δήλωσαν στο Κτηματολόγιο. Απαραίτητος κρίνεται ο έλεγχος των αποσπασμάτων από δικηγόρο προκειμένου να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων. Σε περίπτωση που τα σφάλματα δεν διορθωθούν θα δημιουργηθούν προβλήματα κατά το στάδιο λειτουργίας του Κτηματολογίου, όπου η διόρθωση διενεργείται κυρίως δικαστικά. 

Συνηθέστερο σφάλμα αποτελεί η εμφάνιση του ακινήτου ως αγνώστου ιδιοκτήτη. Στις περιπτώσεις αυτές, αν το σφάλμα δεν διορθωθεί εγκαίρως, τότε το ακίνητο περιέρχεται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Διαβάστε περισσότερα για τη σημασία της υποβολής ορθής δήλωσης στο στάδιο της Κτηματογράφησης.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να μας στείλουν ηλεκτρονικά το απόσπασμά τους στο info@pliatsikaslaw.gr ή με φαξ στο 2310272156, ώστε να επικοινωνήσουμε και να επισημάνουμε την ανάγκη διόρθωσης ή μη των στοιχείων της ανάρτησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.