ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Διορθώσεις κτηματολογικών σφαλμάτων

🏛️ Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! 📜

Μετά από απόφαση του Φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου 2023 η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών.
Το γεγονός φέρνει σημαντικές αλλαγές και ευκαιρίες για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου στην περιοχή.

🏢 Μετάβαση σε νέο σύστημα:

Με την έναρξη του Κτηματολογίου, κάθε ακίνητο αποκτά το δικό του κτηματολογικό φύλλο και έναν μοναδικό αριθμό ΚΑΕΚ, τον κωδικό αριθμό εθνικού κτηματολογίου. Όλες οι αλλαγές που υφίστανται τα ακίνητα σε καθεστώς Κτηματολογίου αποτυπώνονται στο φύλλο. Θα βρείτε πληροφορίες για τη διαδικασία λήψης ψηφιακών αντιγράφων των κτηματολογικών φύλλων και αποσπασμάτων διαγράμματος εδώ.

💼 Απαραίτητος Έλεγχος: Αποφύγετε δυσμενείς επιπτώσεις!

Είναι κρίσιμο ενημερωθείτε για τις πρώτες κτηματολογικές εγγραφές που αφορούν στο ακίνητό σας. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται τα δικαιώματά σας στα κτηματολογικά βιβλία ή αν διαπιστώσετε σφάλματα στην καταγραφή των γεωμετρικών στοιχείων των ακινήτων σας (όρια, εμβαδόν, θέση, όροφος) ή των δικαιωμάτων (λ.χ. ψιλή κυριότητα αντί για πλήρη, οίκηση αντί για επικαρπία), έχετε προθεσμία οκτώ ετών για να διορθώσετε τις σχετικές ανακρίβειες. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε στις σχετικές διορθώσεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν εξώδικα ή δικαστικά.

📅 Προθεσμία για Διόρθωση: Μην την παραβλέπετε!

Μετά την πάροδο της προθεσμίας των οκτώ ετών, οι πρώτες εγγραφές γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο ακρίβειας. Αυτό επιφέρει σημαντικές συνέπειες για τα ακίνητά σας. Σε περίπτωση π.χ. που ένα ακίνητο εμφανίζεται στο κτηματολογικό φύλλο ότι  είναι “άγνωστου ιδιοκτήτη“, τότε μετά την άπρακτη πάροδο της προθεσμίας αυτό θα περιέλθει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

🔍 Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και βοήθεια!

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να αποφύγετε δυσάρεστες επιπτώσεις από τις νέες αλλαγές.

Στο γραφείο μας, έχουμε την εμπειρία και τη γνώση για να σας καθοδηγήσουμε σε κάθε βήμα. Αν αντιμετωπίζετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια με την έλεγχο ή τη διόρθωση των κτηματολογικών εγγραφών του ακινήτου σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@pliatsikaslaw.gr ή στο 2310220377.

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και κάποιος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας: