ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ 31-12-2020 ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συγκεκριμένα:

Λήγει στις 31-12-2020 η προθεσμία διόρθωσης ανακριβειών των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών για ακίνητα -μεταξύ άλλων- και του Νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα ακίνητα που ανήκουν στους Δήμους:

  1. Πυλαίας
  2. Θέρμης
  3. Καλαμαριάς
  4. Νέας Ραιδεστού
  5. Νέων Επιβατών
  6. Πανοράματος και
  7. Περαίας

Ενόψει του ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από το αρμόδιο Υπουργείο παράταση της προθεσμίας διόρθωσης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν έως το τέλος του έτους να ελέγξουν τις πρώτες κτηματολογικές εγγραφές που αφορούν στα ακίνητά τους και, εάν διαπιστώσουν σφάλματα, να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις. Επισημαίνεται ότι εντός της παραπάνω προθεσμίας θα πρέπει να ασκηθεί αγωγή ή αίτηση διόρθωσης, κατά περίπτωση, προκειμένου να μην επέλθουν οι δυσμενείς συνέπειες για τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία διόρθωσης χωρίς να έχουν τροποποιηθεί τα ανακριβή στοιχεία κάποιας εγγραφής, η τελευταία θα οριστικοποιηθεί και στο εξής δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε διόρθωση. Μάλιστα, εάν το ακίνητο εμφανίζεται στα κτηματολογικά φύλλα ως ανήκον σε τρίτο πρόσωπο, διαφορετικό του πραγματικού κυρίου, ή σε “άγνωστο ιδιοκτήτη”, τότε ο αληθής δικαιούχος θα χάσει το ακίνητό του, το οποίο θα ανήκει πια στον τρίτο εμφανιζόμενο ως κύριο ή στο Ελληνικό Δημόσιο, αντίστοιχα.

Είναι, λοιπόν, επιτακτικό να ελεγχθούν έγκαιρα οι πρώτες κτηματολογικές εγγραφές και να διορθωθούν τυχόν σφάλματά τους. Έλεγχος και διόρθωση σημαίνει προστασία της περιουσίας σας.

Βρείτε  εδώ σε πίνακα όλες τις περιοχές για τις οποίες οριστικοποιούνται οι πρώτες εγγραφές.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε το ερώτημά σας στο info@pliatsikaslaw.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 2310220377.

Δημοσιεύτηκε Νεα