ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ 8-3-2022

Ξεκινάει στις 8-3-2022 και θα διαρκέσει έως τις 21-4-2022 η ηλεκτρονική προανάρτηση της κτηματολογικής βάσης για τα ακίνητα που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Ειδικότερα, η προανάρτηση θα αφορά τις περιοχές στα διοικητικά όρια των Καλλικρατικών Δήμων:

  1. Αριστοτέλη
  2. Κασσάνδρας
  3. Νέας Προποντίδας
  4. Πολυγύρου
  5. Σιθωνίας

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ” και, με τους κωδικούς taxisnet, να ενημερωθούν για τα ακίνητά τους.

Εάν οι πληροφορίες που έχουν καταχωριστεί στην κτηματολογική βάση είναι ορθές, δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια. Θα χρειαστεί, όμως, να ελεγχθεί εκ νέου η καταγραφή κατά το στάδιο της ανάρτησης των στοιχείων που θα ακολουθήσει.

Εάν εντοπίζονται λάθη στις πληροφορίες, θα πρέπει να υποβληθεί, εντός της παραπάνω προθεσμίας αίτηση επανεξέτασης στοιχείων είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης.

Τα λάθη μπορεί να αφορούν τον δικαιούχο, το ακίνητο ή το δικαίωμα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να μην έχει γίνει αποδεκτή δήλωση εγγραπτέου δικαιώματος λόγω μη προσκόμισης επαρκών στοιχείων ή μη θεμελίωσης του δικαιώματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιθανό -να μην αρκεί η υποβολή αίτησης επανεξέτασης, αλλά- να  απαιτούνται περισσότερες ενέργειες για την απόδειξη του δικαιώματός σας.

Εάν θέλετε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων της προανάρτησης μπορείτε να μας καλείτε στο 2310220377 ή να μας στείλετε μήνυμα στο info@pliatsikaslaw.gr.