ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΧΑ ΑΕ χορηγείται για τελευταία φορά παράταση στους κατοίκους εσωτερικού για υποβολή δήλωσης εγγραπτέου δικαιώματος – ιδιοκτησίας για τα ακίνητα που ανήκουν στους Καλλικρατικούς Δήμους Βέροιας, Νάυσας και Αλεξάνδρειας.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων για τους κατοίκου εσωτερικού, εξωτερικού και για το Ελληνικό Δημόσιο ορίζεται η 11η Οκτωβρίου 2016.

Η υποβολή δήλωσης είναι υποχρεωτική και η παράλειψή της επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις (αφενός πρόστιμο, αφετέρου πιθανότητα απώλειας του ακινήτου υπό ορισμένες πρόσθετες προϋποθέσεις). Ιδίως τα ακίνητα για τα οποία δεν θα υποβληθούν δηλώσεις, τα οποία χαρακτηρίζονται ως “αγνώστου ιδιοκτήτη“, μετά την πάροδο ορισμένου στο νόμο χρόνου (7 έτη από την έναρξη του Κτηματολογίου), θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Προβλέπεται, πάντως, εντός της ως άνω προθεσμίας δυνατότητα διόρθωσης.

Απευθυνθείτε στον δικηγόρο σας για την ορθή και έγκαιρη συμπλήρωση των δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων σας, ώστε να μειώσετε το κόστος και τον χρόνο που απαιτείται για τη διαδικασία. 

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για ερωτήσεις ή για να μας αναθέσετε την υπόθεσή σας στο info@pliatsikaslaw.gr ή στο 2310220377.

128 thoughts on “ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *