ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΧΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ ξεκινά η υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης (υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας) για ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων Αμφίπολης, Βισαλτίας και Εμ. Παππά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και εντός των ορίων των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι δικαιούχοι άλλων εμπράγματων δικαιωμάτων (δουλείες, υποθήκες, προσημειώσεις κλπ) οφείλουν να υποβάλουν δηλώσεις στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης. Η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

 

  • Για τους κατοίκους ημεδαπής η προθεσμία λήγει στις 28-12-2015
  • Για τους κατοίκους αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο η προθεσμία λήγει στις 28-3-2016

Η υποβολή δήλωσης κτηματογράφησης είναι κατά νόμο υποχρεωτική και η παράλειψή της οδηγεί σε δυσμενείς για τους ιδιοκτήτες συνέπειες, που μπορεί να εκτείνονται μέχρι την απώλεια της ιδιοκτησίας τους, αν τελικά αυτό καταχωρηθεί ως “αγνώστου ιδιοκτήτη”. Πληροφορίες για τα ακίνητα “αγνώστου ιδιοκτήτη” μπορείτε να βρείτε εδώ.

Με την ορθή συμπλήρωση της δήλωσής σας αποφεύγετε δικαστικές περιπέτειες, στις οποίες μπορεί να εμπλακείτε. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη θεωρείται η συμπλήρωσή της από ειδικευμένο δικηγόρο, ο οποίος ως μόνος αρμόδιος, θα διαφυλάξει τα συμφέροντά σας. 

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για ερωτήσεις στο info@pliatsikaslaw.gr.

 

44 thoughts on “ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.