ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΧΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΑΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ ξεκινά την 11η Απριλίου 2016 η υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης (υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας) για ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων  των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτωντων Καλλικρατικών Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι δικαιούχοι άλλων εμπράγματων δικαιωμάτων (δουλείες, υποθήκες, προσημειώσεις κλπ) οφείλουν να υποβάλουν δηλώσεις στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης. Η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για τους κατοίκους ημεδαπής η προθεσμία λήγει στις 11 Ιουλίου 2016
  • Για τους κατοίκους αλλοδπής και το Ελληνικό Δημόσιο η προθεσμία λήγει την 11η Οκτωβρίου 2016.

Η υποβολή δήλωσης κτηματογράφησης είναι κατά νόμο υποχρεωτική και η παράλειψή της οδηγεί σε δυσμενείς για τους ιδιοκτήτες συνέπειες, που μπορεί να εκτείνονται μέχρι την απώλεια της ιδιοκτησίας τους, αν τελικά αυτό καταχωρηθεί ως “αγνώστου ιδιοκτήτη”. Πληροφορίες για τα ακίνητα “αγνώστου ιδιοκτήτη” μπορείτε να βρείτε εδώ.

Με την ορθή συμπλήρωση της δήλωσής σας αποφεύγετε δικαστικές περιπέτειες, στις οποίες μπορεί να εμπλακείτε. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη θεωρείται η συμπλήρωσή της από ειδικευμένο δικηγόρο, ο οποίος ως μόνος αρμόδιος, θα διαφυλάξει τα συμφέροντά σας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για ερωτήσεις ή για να μας αναθέσετε την υπόθεσή σας στο info@pliatsikaslaw.gr ή στο 2310220377.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.