ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την Τετάρτη, 7-1-2015, λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης εγγραπτέων δικαιωμάτων για τον Νομό Κοζάνης και για περιοχές της Αρκαδίας και της Αργολίδας. Η νέα προθεσμία αφορά τόσο του κατοίκους εσωτερικού όσο και τους κατοίκους εξωτερικού, όπως επίσης και το Ελληνικό Δημόσιο. 

 

Η προθεσμία είχε παραταθεί ήδη δύο φορές. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωση εγγραπτέων δικαιωμάτων στο στάδιο της Κτηματογράφησης για τις περιοχές αυτές είχε οριστεί η 7η Ιανουαρίου 2015.

Η παρέλευση της προθεσμίας επιφέρει συνέπειες για τους δικαιούχους που δεν δήλωσαν τις ιδιοκτησίες τους. Οι σημαντικότερες επέρχονται μετά την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων. Ειδικότερα, κατά το στάδιο αυτό οι δικαιούχοι θα πρέπει να ελέγξουν τα στοιχεία της ανάρτησης και να προβούν στην υποβολή των απαραίτητων αιτήσεων διόρθωσης, ανάλογα με το είδος του σφάλματος.

Επιπλέον μετά την ανάρτηση απαγορεύεται η σύνταξη συμβολαίων για την μετάθεση, αλλοίωση, επιβάρυνση ή κατάργηση εμπράγματων (και εν γένει εγγραπτέων δικαιωμάτων) για τα οποία δεν έχει υποβληθεί σχετική δήλωση, ενώ είναι απαράδεκτη η συζήτηση σχετικής αγωγής με αντικείμενο τα δικαιώματα αυτά. 

Γίνεται εύκολα αντιληπτή η σημασία υποβολής σχετικής δήλωσης πρωτίστως για τη διαφύλαξη της περιουσίας και των εμπράγματων δικαιωμάτων επί των ακινήτων των υπό Κτηματογράφηση περιοχών. Αναγκαία λοιπόν κρίνεται η υποβολή δηλώσεων ακόμα και μέχρι τις 7-1-2015 προκειμένου να μειωθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης σφαλμάτων στους προσωρινούς Κτηματολογικούς Πίνακες και Διαγράμματα που θα αναρτηθούν. 

Περισσότερες πληροφορίες: info@pliatsikaslaw.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *